Un pseudo jurnal de călătorie – Toma-Didymus în Abadiânia, Brazilia

Bine te-am găsit.

M-am întors dintr-o călătorie extraordinară, o călătorie cum nu mi-am putut închipui la plecare că ar fi posibilă. De abia așteptam să împart cu tine ceea ce am văzut, simțit și trăit. Acest jurnal este doar o palidă imagine a ceea ce este acolo. Am simțit energia Divină într-un mod special și totodată particular. Am înțeles lucruri pe care credeam că le știu, și am aflat lucruri pe care nu le știam.

Citește acest jurnal ca pe o descriere a unui proces intern al cărui protagonist am fost eu în persoană.

Ia din acest jurnal DOAR ce crezi că poți accepta și numai ce îți e de folos. Dacă după primele pagini simți că începi să caști, acest lucru poate avea două cauze: te-ai plictisit sau ce citești sunt lucruri contrare crezurilor tale. În ambele cazuri, sfatul meu prietenesc este să închizi jurnalul, deoarece nu e momentul să îl citești. Închide-l, dar nu îl șterge, deoarece vreodată îți va fi de folos. Metoda aceasta am folosit-o și eu în suficient de multe cazuri, încât pot afirma că funcționează.

Am vrut ca acest jurnal să nu fie doar o înșiruire de evenimente, am dorit să fie și un ”dicționar explicativ”, așa cum l-am perceput eu, legat de fenomenul Abadiânia și de John of God. Am încercat să mă țin departe de tot ce înseamnă habotnicism, am încercat să mențin distanță față de un posibil proces de îndoctrinare și să observ fenomenul prin prisma cunoștiințelor la care Universul mi-a dat acces. De aceea îmi cer scuze față de toți cărora le-am greșit scriind acest jurnal, cărora le-am afectat în vreun fel crezul.

Singurul lucru pe care îmi permit să îl susțin, este: nu mai crede ci cercetează. Îmbogățește-te cu ideile și descoperirile tale, și pune un semn de întrebare atunci când cineva îți ”vinde” adevăruri de ”necontestat”. Dumnezeu nu ne-a creat sclavi ai unor docme, ci ne-a creat parteneri cu drepturi egale. Hai să folosim acest privilegiu pe care Divinitatea ni l-a oferit.

Dacă v-a plăcut e OK, dacă nu v-a plăcut, e iar OK. Important este că poate fi un punct de plecare într-o călătorie pe care o putem începe fiecare dintre noi.

Poziționați-vă pe cele două spirale din Templul descoperirii luminii, templul din voi înșine, și descoperiți lumina din voi.

Dacă am reușit să te fac curios, poți citi jurnalul AICI.

Cu drag,

Mircea

UPDATERE: Vezi reactii la acest articol, vezi AICI.