Da-te la o parte din drumul tau

 

bannerfans_10257619Sa te dai din drumul tau, este un lucru care trebuie facut uneori, atunci cand nu mai stii ce strategii sa aplici, ca sa poti atinge un obiectiv.

Si pentru ca in ultimul timp, am auzit adeseori acest sfat, m-am gandit sa aprofundez subiectul si astfel s-a nascut acest articol.

Studiile efectuate au aratat ca subconstientul nostru este cel care controleaza 96% pana la 98% din rezultate si o data ce invatam cum sa schimbam programele, astfel incat ele sa lucreze in favoarea noastra, in mod constant, rezultatele se vor schimba atat de dramatic, incat diferentele vor fi comparative cu cele  dintre zi și noapte.

In primul rand,  vom observa schimbari in comportamentul nostru si faptul ca mai multe oportunitati, persoane si resurse vor veni in viata noastra ca prin minune, si  vom incepe sa actionam intr-un mod care va fi congruent cu atingerea obiectivelor personale.

Prin urmare, sfatul “Da-te din drumul tau!”, mi se pare de luat in considerare, la modul cel mai serios, considerand ca suntem singurii responsabili de rezultatele pe care le obtinem.

Odata ce am realizat acest lucru si am devenit constienti de comportamentele si obiceiurile care nu ne mai servesc, si pe care le-am pastrat in sistem, ele nefacand altceva  decat sa ne tina blocati intr-o anume situatie,  vom incepe cu adevarat sa luam masuri  in acest sens si sa renuntam la ceea ce nu ne mai foloseste.

Aceasta presupune disciplina si dorinta de a face lucruri,  pe care probabil  95% din persoane nu le fac, insa vom avea ceea ce 95% din persoane nu vor avea niciodata :)  daca nu vor lua masuri.

Si  daca nu avem o experienta de iluminare instantanee, precum  Byron Katy sau Eckhart Tolle, aceasta este o calatorie care are nevoie de timp si daruire si care nu se va intampla peste noapte.

Nu spun ca trebuie sa meditam timp de 10 ore in fiecare zi pentru urmatorii 50 ani, pentru a obtine in cele din urma, ceea ce dorim. Spun doar ca traim in vremuri extraordinare si avem posibilitatea de a  ne schimba nivelul de constiinta, incredibil de repede, daca alegem sa o facem, intrucat accesul la informatie este extrem de facil.

Dar este nevoie de efort.

Oare de ce suntem atat de dispusi sa achizitionam extrem de multe  lucruri, care ne ajuta sa ne evitam sentimentele si pana la urma, nu facem altceva decat sa  perpetuam durerea, si cand spun asta ma refer la toate dependentele nesanatoase, cum ar fi cele legate de televiziune, de cele mai noi gadgeturi, ca sa nu mai spun de jocuri  de noroc, alcool, munca, de droguri (legale și ilegale) si nu vedem,  sau excludem  posibilitatea de a petrece 30 de minute pe zi, accesand o  tehnica de dezvoltare personala, de vindecare, de meditatie sau orice altceva, care ne ajuta sa ne descoperim si dezvoltam potențialul ?

De ce nu am fost invatati sa imbratisam toate sentimentele noastre, in special pe cele incomode, astfel incat sa putem sa descoperim adevarul din spatele lor, iar  acestea sa-si piarda, in acest fel, puterea asupra noastra?

Ne cedam puterea tuturor emotiilor negative de  frica,  furie, durere, tristete, frustrare, anxietate, ura, resentimente, gelozie si lista poate continua (sunt identificate 150 de emotii negative) atunci cand refuzam sa le simtim pe deplin si sa descoperim  adevarul din spatele lor.

Ne luam puterea inapoi  atunci cand alegem sa experimentam  fiecare aspect al existentei noastre, in mod complet, fie el urat sau frumos. Astfel ne trezim, si dintr-o data toate acele sentimente de disconfort  sunt vazute asa cum sunt ele, de fapt  : doar raspunsuri la un sistem de credinte sau propriile perceptii despre lume sau despre noi insine.

Emotiile nu au nici o viata a lor, ele exista doar datorita unui rapsuns pe care noi il dam  unei anumite situatii.

Spre exemplu, o persoana se poate simti extraordinar, cu nivelul de adrenalina maxim posibil, performand ca public speaker motivational, in fata unei multimi de 10.000 de oameni, in timp ce  altcineva, care are trac la vorbitul in public,  ar putea prefera sa moara, decat sa isi asume un asemenea risc, pentru ca acest gand il face se se simta ingrozit, umilit si respins.

Desigur, in cazul in care va regasiti in tiparul al doilea,  atunci vorbitul in public nu ar putea fi vehiculul ales pentru a va transforma  visele in  realitate,  sau cel putin nu in acest moment :)pana cand nu va eliberati de acest trac.

Odata ce am  devenit un maestru al gandurilor, sentimentelor si comportamentelor noastre, am devenit un creator constient.

Dintr-o data, avem posibilitatea de a alege cel mai potrivit raspuns,  in orice situatie din viața noastra, in loc sa fim la mila emotiilor necontrolate.

Ati fost vreodata in mijlocul unei discutii aprinse si dintr-o data v-ati gandit : “De ce oare sunt  atat de furios si de ce iau totul personal si ce am, de fapt, cu persona din fata mea?”

Eu,  cu siguranta am fost candva si cu cat am devenit mai constienta, cu atat mai mult am fost in masura sa opresc  raspunsul inconștient, inainte de a se produce. Nu evenimentul in sine  este cel care definește sensul din viata noastra, ci raspunsul pe care noi alegem sa il dam.

Și foarte rar (daca nu cumva chiar niciodata) circumstantele speciale sunt cele care produc  raspunsul nostru.

Evenimentul este doar un declansator, care activeaza un raspuns automat in noi, in functie de sistemele noastre de credinte, formate, de obicei, in primii 6-7 ani de viata, cat si de  experientele anterioare, pe care le-am trait.

De exemplu, persoanele care au avut in trecut o experienta de tradare sau abandon, se pot simti deosebit de geloase, daca partenerul se va uita la cineva de sex opus, intr-un mod pe care il  va considera nepotrivit.

Chiar daca partenerul este persoana cea mai loiala si devotata de pe planeta și nu a aratat  niciodata vreun  semn de tradare, ele (persoanele) raspund la ceea ce se asteapta sa se intample,  pentru ca au fost tradate sau abandonate anterior, motiv pentru care se asteapta ca partenerul lor  actual sa faca acelasi lucru si  percep aprecierea unei alte persoane ca pe o tradare, chiar daca celalalt  nu a facut nimic rau.

Suntem cu totii umani si doar pentru ca ne-am dedicat vietile unei anume persoane, nu  inseamna ca devenim automat roboti, incapabili de a aprecia frumusetea altcuiva.

De fapt, acesta este un comportament perfect sanatos.

Consider ne-sanatoasa reactia unei  persoane care experimenteaza imediat frica de a fi  tradat  si furia ca partenerul ar putea fi infidel, doar prin simplul fapt ca admira pe altcineva.

Acesta este modul in care functioneaza subconstientul nostru,  cauta situatii si evenimente care sa confirme si sa sustina programele pe care le rulam, respectiv modele si paradigmele noastre.

Daca noi credem ca nu meritam  sa reusim, sau ne e teama de  succes, vom atrage  evenimente si circumstante, care sa ne sustina aceste credinte,  ne vom  comporta  intr-un mod care  va sustine aceste convingeri si astfel, ne vom sabota succesul.

Din pacate pot fi  sute sau chiar mii de astfel de convingeri negative in subconstientul fiecaruia dintre noi, care actioneaza in liniste si ne tin departe de obiectivele noastre, nepermitandu-ne sa trecem peste limitele auto-impuse.

Depinde de noi sa identificam aceste sisteme de credinta si sa decidem daca le pastram sau le dezactivam, astfel incat sa nu ne mai saboteze succesul.

Medicina energetica si Tehnicile de Eliberare Emotionala, devin din ce in ce mai populare, pentru ca sunt simplu de invatat si aplicat, avand  capacitatea de a elimina rapid aceste convingeri, astfel incat sa putem forma altele noi .

Pentru aceasta avem nevoie de consecventa si dedicare, pentru ca subconstientul nostru a format aceste sisteme de credinta,  in incercarea de a ne  proteja si a ne pastra in siguranta.

Trebuie sa stim ca el nu se va desparti atat de usor de ele, iar Tehnicile de Eliberare Emotionala ne permit sa abordam aceste lucruri cu blandete, astfel incat sa angajam subconstientul pe post de asistent, in loc de a-l considera inamicul nostru.

In aceaste calatorie interioara, emotiile noastre pot deveni cel mai important aliat.

Constientizandu-ne emotiile in fiecare moment, vom descoperi rapid ce frici si credinte limitative detinem in sistemul energetic,  si vom intelege ca eliberandu-ne de ele, putem deveni  cea mai  buna varianta  a noastra si trai viata pe care o dorim.

De-a lungul timpului, practicand Tehnicile de Eliberare Emotionala, am fost fascinata de aceasta calatorie de descoperire de sine, care desi dificila, a fost plina de satisfactii.

Iar cea mai mare recompensa este succesul.

Exercitiul de astazi, denumit   Exercitiu EFT pentru eliminarea autosabotarii,  este dedicat acestei teme si va sugerez, ca inainte de a-l face, sa alcatuiti o lista cu toate motivele pe care le invocati  in acest moment, pentru a nu incepe sa lucrati la indeplinirea  visele voastre.

Lucrati apoi pe fiecare credinta limitativa pe care o aveti, pana cand simtiti ca intensitatea acestei probleme a ajuns la zero si a fost eliminata din sistem.

Mult Succes! :)

Cu drag,

Mariana Popa

Source: http://stildeviatacueft.com