ZECE sfaturi despre sanatate si despre viata oferite de un calugar Shaolin

calugar-shaolin

 Majoritatea oamenilor sunt de acord ca sanatatea este cea mai de pret, dar cati dintre oameni traiesc in conformitate cu aceasta credinta? Cu scopul de a ne deschide orizonturile catre un alt mod prin care ne putem mentine starea de santate, am tradus cateva din sfaturile oferite in cartea “Shaolin Classics”, scrisa de un calugar, un maestru de arte martiale si un fost carturar. Acesta ne ofera sfaturi cu privire la mentinerea starii  noastre de sanatate, sfaturi pretioase care ne vor ajuta sa ne mentinem tineretea si frumusetea interioara. Iata zece sfaturi din partea unui calugar Shaolin care te pot ajuta sa-ti mentii tinerea:

  1. Nu este necesar sa gandesti prea mult. Gandirea iti consuma o mare parte din energia interioara si grabeste procesul de imbatranire.
  2. Nu este necesar sa vorbesti prea mult. Majoritatea oamenilor fie vorbesc fie fac. Mai bine sa faci.
  3. Atunci cand lucrezi, ofera intreaga atentie activitatii tale, apoi, pentru zece minute fa pauza. Atunci cand atentia ta este concentrata asupra unui lucru pentru prea mult timp, iti poate fi afectata sanatatea ochilor, sanatatea organelor interne si pacea interioara.
  4. Atunci cand esti fericit, este necesar sa iti controlezi fericirea. In cazul in care pierzi controlul asupra acestor stari pozitive, energia interioara a plamanilor tai poate fi afectata.
  5. Nu te ingrijora prea mult si nu te lasa prea des prada nervilor deoarece iti vor fi afectate ficatul si sistemul digestiv.
  6. Atunci cand mananci, nu exagera. Asigura-te ca termini de mancat inainte sa apara senzatia de satietate pentru a nu-ti fi afectata sanatatea splinei. Atunci cand iti este foame putin, mananca putin.
  7. Atunci cand faci un lucru, nu te grabi prea mult, gaseste-ti calmul. Amintiti-va zicala “Grabeste-te incet si vei ajunge in curand.”
  8. Daca esti adeptul exercitiilor fizice si neglijezi practicarea Qigong, in curand iti vei pierde echilibrul interior si vei deveni nerabdator in viata de zi cu zi. Iti vei pierde energia Yin din organism. Exercitiile Qigong te vor ajuta sa echilibrezi cele doua energii.
  9. Daca nu esti adeptul exercitiilor fizice, mediteaza sau mergi la o plimbare.
  10. Shaolin Kung Fu iti ofera totul. Scopul antrenamentelor este acela de a echilibra energiile Yin si Yang.

Source: http://www.e-dimineata.ro/zece-sfaturi-de-sanatate-si-de-viata-oferite-de-un-calugar-shaolin/